אז למה חלק קוראים לזה ריצוף מצויר וחלק אריחים מצוירים
כשאומרים ריצוף, נהוג לחשוב על חלל גדול המרוצף כולו באריח מסוג אחד כלשהו, ולמעשה לא כך הדבר. לא פעם אנחנו רוכשים ריצוף לאזור קטן למשל מעל הכיריים במטבח. למעשה, רצוי להתייחס לשני המונחים כזהים וללא הבדל כלשהו.
מעצבים ואדריכלים משתמשים במונח – אריחים מצוירים. זה מונח נכון, והגדרה צרה יותר לסוג מסוים של אריחים שיכול להיכנס תחת נישת "המצוירים".
כדאי גם לדעת
על מנת לוודא שהחברה ממנה בחרתם לרכוש את האריחים המצוירים אכן מוכרת כאלו איכותיים וטובים יש לבדוק מספר פרמטרים:
- לבדוק שהחברה כבר עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם בעלי בתים, מעצבי פנים, מעצבי נוף ואדריכלים בכדי לענות על כל דרישות עיצוב האריחים שלהם, בין אם זה יהיה עבור אריחי אמבטיה, אריחי מטבח וכו' על פי רוב דרישותיהם של בעלי המקצוע יהיו עיצוביות ותיקניות ולכן ניתן יהיה לסמוך על המלצות אלו כגורם נוסף המאשר את הרכישה שלהם.
- אריחים מצוירים יכולים להגיע בעוביים שונים ובחומרי ייצור שונים, למשל: אריחי בטון, קרמיקה ביסקוויט אדום או לבן וגרניט פורצלן.
- לבדוק שהחברה אכן מייבאת אריחים שעוברים את התקן הישראלי להגדרת המוצר
- לאריחים מצוירים מסויימים יש חולשה לתנאי מזג אויר קיצוניים למשל: כפור או חום גבוה.
- לבדוק שהאריחים אכן עברו שריפה אחת או יותר, או לחילופין נאטמו בחומר אוטם כלשהו.
- לבדוק שאכן יצרן האריחים המצוירים שאנחנו עומדים לרכוש מאשר את השימוש באריח לחיפוי קיר ולהיפך
הבהרה משפטית ותנאי שימוש באתר
התוכן באתר והתמונות בו, הועלה והוזן על ידי משתמשים. אנא עיינו והבינו את הכתוב בעמוד תנאי השימוש באתר. כל האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ועשוי להיות לא מדויק ו/או לא מקצועי היות ונכתב על ידי משתמשי הקהילה. באופן עקרוני, אין להסתמך על הכתוב וחשוב מאוד לקבל ייעוץ מקצועי. עמוד תנאי השימוש