נובמבר 11, 2019

לבחור ריצוף לבית בזול בלי לוותר על האיכות

"ריצוף בזול", כן…  אבל בלי לוותר על האיכות שלו

ראשית, ענף האריחים הינו ענף מרהיב ומרתק. ואריחי גרניט הפורצלן המפורסמים שמככבים בבתים רבים ברחבי בישראל והוא האחוז המוביל בבחירות ריצופים. בגרניט הפורצלן בוחרים אדריכלים רבים, קבלנים בניין וגם אנשים רבים אשר נמצאים בתהליכי בנייה של בתים פרטיים רבים ברחבי הארץ.
שליטתו בשוק היא כמעט מוחלטת ומומחים בתחום הריצופים מעריכים שביחס לענף השיש והפרקט הטבעי בישראל הפורצלן מוביל בפער של 10% על 90% לטובת הפורצלן.
 
בדיקת חוזק אריח גרניט פורצלן
("בתמונה, בדיקת נקודת שבירה לאריח גרניט פורצלן")
 

השוק הולך לפי הדרישות

בסקרים שנערכים בקרב אנשים בתהליכי שיפוץ ובנייה הנתונים מצביעים שרק בדירה 1 יותקן פרקט טבעי או שיש טבעי, זה ביחס ל- 19 בתים ודירות שיותקנו בהן גרניט פורצלן.
 
הסיבה העיקרית הינה רמת שחיקתו החזקה ומחירו הסביר יחסית, סיבה זו היא המרכזית אך לבטח לא הסיבה היחידה. עלויות אחזקה של שיש ופרקט טבעי תמיד היה ויהיו גבוהות יותר מחומר מתועש וחזק כגון גרניט פורצלן.
 
אלמנט נוסף וחשוב, כאשר בוחרים עץ טבעי או שיש טבעי צריכה להילקח בחשבון האפשרות שיהיו "גידים" או "חורים" שלא נאהב אותם, זאת מכיוון שאלו חומרים טבעיים, תוצרת הטבע וכאשר "פורסים" את השיש או העץ, אין לדעת מה יצא.
 
חיתוך שיש טבעי
 

ככה תבחינו

אז איך בכל זאת בוחרים ריצוף ולא מוותרים על איכות ? לקחנו על עצמנו משימה מורכבת ומרתקת. להנגיש את ענף הריצוף והחיפוי בישראל ולהיכנס לעובי הקורה בכל נושאי הענף. הקלים והקשים ביותר
 
במדריך זה נסביר בפירוט איך ניתן לבדוק את איכות האריחים אפילו טרם רכישתם והליל זה יעזור לנו לקבל החלטה חשובה שמבוססת בעיקר על איכות החומר ולא יופיו.
 
בריקים לאמבטיה
 

בעוד שאנשי המכירות רואים רעב מכירות בעיניהם, אנחנו רואים את בית חלומותינו ופיסת השקט שלנו. וככלל, נקודת הפתיחה היא 1-0 לטובת המוכר. זאת מכיוון שאנחנו לא מבינים בתחום ולרוב נלך על המלצת אנשי המכירות. 

בדיקת איכות לאריחי קרמיקה (הכוונה לאריחים שגופם עשוי קרמיקה ולא פורצלן) ולרוב, צבע גופם של אריחי הקרמיקה יהיה אדום, אך קיימים גם אריחי קרמיקה שצבע גופם הינו לבן.
 

בדיקת האיכות שלנו – שלב אחר שלב (אריחי קרמיקה) 

‏כמובן שזה לא חוק, אך מניסיון רב! אריחים חזקים ונמכרים יותר יהיו ממוקמים בחלקו הקידמי של אולם התצוגה. אף יבואן או בעל עסק לא רוצה להתעסק עם מוצרים שחוזרים באופן קבוע עקב תקלות או תלונות ומהסיבה הזאת גם אם מוצר ריווחי יותר יעדיפו שלא למכור לכם אותו

עובי הגלזורה

גלזורה הינו החלק העליון שמצופה מעל גוף האריח. כאשר מדברים על אריחי קרמיקה על פי רוב עובי הגלזורה שלהם יהיה עבה יותר מאריחי קרמיקה זולים ופשוטים. החלק הכי "יקר" בייצור אריח הקרמיקה הינו הגלזורה שלו (היכן שנמצא צבעו והגימור שלו) לכן אריח זול מאוד יהיה בעל גלזורה דקה שלפעמים אפילו לא תיהיה טובה מספיק על מנת לספק הגנה מספיגות מים. מצורפת תמונה להמחשת ההבדלים בין אריח עם גלוזרה דקה לעבה.

שכבת הגלזורה

 

עובי האריח

כאשר מדובר על אריחי קרמיקה, יצרנים רבים בעולם מנסים לצמצם את עלויות הייצור על ידי הקטנת עובי האריחים וכך להשתמש בפחות טיט ואבקות לכל מטר מרובע.

עובי האריח

כאשר מדובר על אריחים שיעודם הוא לריצוף, עובי של פחות מ-7 מ"מ עשוי להיות חלש מידי לצרכים שלכם לאורך זמן. במידה ומדובר על אריחים שנועדו להיות אך ורק תשתית להדבקת אריחים גם עובי של 5 מ"מ יכול להיות טוב מספיק

בדיקת A4 

לאריחים באיכות טובה לא צריכה להיות "בטן" והם צריכים להיות בעלי שטיחות טובה.

לצורך הבדיקה, אנא הצטיידו בנייר A4 הבדיקה הישנה והטובה – בדיקת "בטן" באריחים. לוקחים 2 אריחים ומצמידים את חלקם העליון (הצד עם הצבע והעיצוב) אותם אחד לשני, במספר נקודות ורצוי ממספר צדדים מנסים "לתפוס" את דף ה – A4 מבלי שיפול. במידה ושטיחות האריחים טובה ושני האריחים ישרים ושטוחים וללא צורה קעורה הנייר ייתפס בצורה כזאת שלא ניתן יהיה להחליקו בין האריחים

  בדיקת

בדיקה לספיגות מים

ניתן לקחת בקבוק מים קטן לשפוך על גבי האריח בחלקו האחורי. כאשר עושים בדיקה זאת יש לעשותה מול אריח נוסף, זאת כדאי שיהיה לנו איזשהו אומדן לגבי ספיגות המים. לאחר שנשפוך מעט מים, תיווצר שלולית קטנה על גב 2 האריחים. נמתין מספר שניות ונצפה איך האריחים "שותים" את המים. כל אריח סופג, השאלה היא כמה ובאיזה מהירות זה קורה. לאחר שנביט בקצב הספיגה בין 2 אריחים נוכל לדעת טוב יותר איזה מבין ה-2 שבחרנו ספג את שלולית המים לאט יותר. אריח טוב אמור לספוג את המים יחסית לאט וכאשר מבצעים בדיקה זאת מול מספר אריחים ניתן להבחין בהבדלים בקלות.

בדיקת ספיגות מים לאריח

 

לסיכום

במדריך זה מפורטות דרכים עיקריות לבדיקת איכות אריחי קרמיקה לבית, עוד טרם הקנייה. 
 
חלק מאנשי המכירות עלולים להסתכל עליכם מוזר כאשר הינכם מבצעים בדיקות אלו. אל תרגישו לא בנוח ודעו שזה עלול לחסוך לכם עד עשרות אלפי שקלים .
 
בפורום של Tile Israel עולות שאלות רבות שמגיעות מהשטח ומפרויקטים בביצוע. 
 
בנוסף, אנשים רבים שנמצאים בתהליכי שיפוץ או בנייה, מעדכנים תשובות לשאלות של גולשים וקהילת הריצוף וחיפוי שלנו עומדת לרשותכם לכל שאלה בפורום המקצועי שמטרתו היא להנגיש את הענף כולו.
 
בקרוב נעלה מדריך חדש שיסביר על בדיקת איכות טרם הרכישה והפעם של אריחים עשויים גרניט פורצלן. 
 
תמשיכו לעקוב, מקווים שאהבתם 🙂 פרגנו בתגובות

הבהרה משפטית ותנאי שימוש באתר 

התוכן באתר והתמונות בו, הועלה והוזן על ידי משתמשים. אנא עיינו והבינו את הכתוב בעמוד תנאי השימוש באתר. כל האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ועשוי להיות לא מדויק ו/או לא מקצועי היות ונכתב על ידי משתמשי הקהילה. באופן עקרוני, אין להסתמך על הכתוב וחשוב מאוד לקבל ייעוץ מקצועי. עמוד תנאי השימוש 

 
  

Comments

blank
ניקול

תודה רבה זה היה מועיל

תפריט נגישות