אוגוסט 25, 2019

סלח לי, אפשר איזה 2 ק"ג אריחים לבית בבקשה…

רבים שואלים אותנו מה זה בעצם אריחים? ולמה חלק מהאנשים בכלל אומרים ריצוף וחיפוי, או מרצפות, או אפילו בלטות (המבוגרים שבנינו 🙂 ) אז נתעכב על זה לרגע. המונח "אריחים" טומן בחובו כמה אפשרויות של שימוש, כאשר אריחים הכוונה היא למוצרים עצמם, או לענף האריחים כולו הכולל קרמיקה, גרניט פורצלן אבן וכדומה ואילו ריצוף או חיפוי, אלו הן הפעולות שאנחנו מבצעים עם האריחים כאשר, ריצוף זו פעולה המתייחסת להרכבת אריחים על הרצפה וחיפוי – על הקיר. בכל אופן עבור רובינו, אריחים, יהיו החומרים האמינים שאיתם נרצף את הבית שלנו.

לא מדובר על משאב טבע שנחצב במחצבות מאובקות ועל מכונות גדולות ומגורזות שמביאות אותו עד למפעל מלוכלך, בכלל לא! בניגוד לשיש ומוצרי אבן טבעית, הם מיוצרים במפעלים חדשניים וטכנולוגיים כל כך, עד שלמעשה, סיבוב במפעלים יכול להעניק את התחושה שהגענו למשרדי חברת גוגל. החומרים מתקדמים מאוד, וכך גם הטכניקות של ייצור האריחים. הם מיוצרים תחת בקרת איכות קפדנית מאוד הן של "האדם" והן של "המכונה". הם עשויים חרס דחוס, עליו מיישמים ציפוי גלזורה, והיא למעשה מספקת את ההגנה הטובה ביותר לחדירת נוזלים, שמנים, חומרי ניקוי חריפים יותר כגון אקונומיקה ומסירי שומנים. הגלזורה מעניקה גם את המראה הסופי של האריח, והיחס בין עובי "גוף האריח" לגלזורה שלו, נקבעת במעבדה כימית, שנראת כאילו נלקחה מחדר מחקר "למדעי המוח" – במכון ויצמן למדע. 

בתמונה – בדיקה התגובה לחומרי כימיים במעבדת קרמיקה  

הגלזורה, וטכנולוגיות ההזרקה החדשניות מאפשרות לנו לרכוש אריחים חזקים ואמינים בעשרות אחוזים מבעבר, וכל זאת מבלי לוותר על עשרות אלפי הסוגים השונים של העיצובים הקיימים בשוק – לחלק מהעיצובים מוסיפים "גידים", וכדי שיקבלו את מראהו של השיש הטבעי, בעוד שלחלקם מוסיפים "עיניים" על מנת שיראו כמו חיקוי מושלם של עץ טבעי. בכל אופן, לא מדובר על מוצרים עדינים ושבירים, הם "עכברי מעבדה" , שעברו ביקורות קפדניות ותקנים מחמירים מאוד. כל זאת, על מנת שנוכל להתקין אותם בפינת השקט הקסומה שלנו – הבית 🙂 היום, ניתן להשיג אריחים חזקים מאוד שיכולים לעמוד בעמוס רב, ולאורך פרקי זמן ארוך. למשל: חניית הרכב שלנו (גדול ככל שיהיה)

בתמונה – בדיקות שגרתיות לאריח יצור מפס סדרה שלמה

blankבתמונה -בדיקת "נקודת השבירה" של אריחי 3 ס"מ בעומס נקודתי. בין 2200 – 2600 ק"ג 

נקודת השבירה

נתון פחות מוכר לגבי תחום הקרמיקה והגרניט פורצלן הוא נקודת השבירה של האריחים, מתי הם "חלשים יותר" ולמה מאד מאד (מאד) חשוב לכם לדעת את זה. (בין היתר כי אנחנו מפרסמים רק את מה שמעניין וחשוב בענף הקרמיקה 🙂 ) תראו… מי שבאמת מתעניין בתחום מסוים – קורא עליו, כותב עליו, מצלם אותו, רואה סרטונים ולפעמים גם מקליט אותו בוידיאו. אז אם אתם "גיקים" של ענף האריחים לריצוף וחיפוי או רק מעצבים את ביתכם ורוצים לעשות זאת בצורה המקצועית ביותר, ריכזנו לכם כמה עובדות מרתקות שכדאי שתכירו.

  • אריחי גרניט פורצלן "Full Body" או אריחי "גוף מלא",הנם החזקים והעמידים ביותר שתוכלו להשיג. (מתוך מאגר הידע ומיליוני חוות דעת בארץ ובעולם)
  • הם הרבה הרבה (הרבה) יותר חזקים כאשר הם כבר מותקנים! וזה קצת מצחיק… אבל אותו האריח שיכול להחזיק עשרות שנים בביתנו מבלי שגרגיר קטן של חרס יתנתק ממנו, יכול להישבר קלות מנפילה של מספר סנטימטרים בודדים, או אפילו תוך כדי שהוא בקרטון המקורי, שאיתו יצא משערי המפעל. ( זאת אחת מהסיבות שתמיד ממליצים לכם לרכוש 10% יותר)
  • המלצה אמיתית וניטרלית לגבי איכות המוצרים ומחירם, תוכלו לקבל רק בפורום שמורכב מאנשים טובים. אנשים שבאמת אוהבים את התחום. הפורום שלנו למשל הוא המלצה מצוינת 🙂
  • האמת היא, שלא קיימת שום דרך לדעת מה יהיה בתוך הקרטון, ואם זה באמת יהיה זהה ב- 100% לגוון שראינו בחנות – ישנן סיבות רבות למה זה קורה. אחת מהן – היצרן משתמש באותה "המדפסת" על מנת להגיע לגוון וטקסטורה הרצויים לאריח. קחו לדוגמה מדפסת ביתית -היא לעולם לא תגיע לאותו הגוון. גם אם ההבדל יהיה מינורי. כהה יותר או בהיר יותר, וזה אפילו תלוי בטמפרטורת החלל שבו תשהו. המערבל הגדול שמערבב את חומרי הגלם במפעל, משמש בשביל מאות סוגי שונים של עיצובים, וגם הוא חלק מתהליך שנקרא לו, טון וקליבר. 
  • רוב האריחים היום דיגיטליים, ולא זהים. למשחק הגוונים הקטן הזה קוראים, וריאצית צל (הבדל הגוונים בין אריח לאריח באותה הסדרה). 
  • האריחים שמתאימים לריצוף – מתאימים גם לחיפוי, ולעומת זאת, אריחי חיפוי בלבד, לרוב – לא חזקים דיו על מנת שנוכל להתקינם על הרצפה.
  • ציפוי הגלזורה של אריחי הקרמיקה או הגרניט פורצלן, עשוי להיפגע ממכות וחבלות שונות. האריחים והפינות שלהם, יכולים להישבר בקלות- ולכן, תמיד שימרו בצד לפחות ארגז אריחים אחד. 
  • על אריחי קרמיקה מבריקים או מלוטשים קל מאוד לראות כל פיסת לכלוך, נכון גם לגבי שימוש בריצוף בעל גוון אחיד מאוד.
האמת, גם אם נכתוב על האריחים יום ולילה במשך שנה שלמה… כנראה, שלא נוכל ללמד אתכם ה-כ-ל על תורת הענף. הדרך שעושים האריחים בבית שלנו, מהרגע שנכנסו למערבלי הענק במפעלים, ועד שהגיעו לדלתות ביתנו, מרתקת! אם מעניין אתכם התחום ותרצו לדעת עליו עוד, תצטרכו לעקוב אחרינו – Tile Israel והבלוג 🙂
 

blankבתמונה – אריח פורצלן עבה (3 ס"מ) עושה את דרכו לממיינת – שתפקידה להחליט אם הוא טוב דיו. אם לא ישלח ל "לסוג ב".

עד כאן להיום,

מקווים שאהבתם, ואם כן. אז פרגנו בתגובות 

נכתב ב – 💕 

הבהרה משפטית ותנאי שימוש באתר 

התוכן באתר והתמונות בו, הועלה והוזן על ידי משתמשים. אנא עיינו והבינו את הכתוב בעמוד תנאי השימוש באתר. כל האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ועשוי להיות לא מדויק ו/או לא מקצועי היות ונכתב על ידי משתמשי הקהילה. באופן עקרוני, אין להסתמך על הכתוב וחשוב מאוד לקבל ייעוץ מקצועי. עמוד תנאי השימוש 

תפריט נגישות