נובמבר 18, 2019

איזה בריקים מתאימים לבית שלי

קצת על בריקים

תחת ההגדרה "בריקים" נכנסים מספר גדול מאוד של אריחים לחיפוי קירות, ובשנים האחרונות גם סוג מיוחד של בריקים שמתאימים לריצוף.

הם מגיעים במגוון רחב ואינסופי של צבעים, גימורים, חיתוכים, פאזות וחומרים. בכתבה זאת נסקור את הבריקים הנמכרים ביותר בארץ, וכמה הם עולים לנו "בשורה התחתונה" מוכנים? קדימה…

נתחיל בפופולריות שלהם שצמחה וגדלה בעשור האחרון מאוד, וזאת בעקבות מאות ואלפי עיצובים חדשים שהגיעו בעזרת השיטות הטכנולוגיות החדשניות והמתקדמות שישנן כיום על מנת לתת לכל הבריקים מראה אופנתי וגימור מרהיב. משתמשים בהם במסעדות הכי יוקרתיות, בברים חדשניים, באולמות קולנוע, בתי מלון, שדות תעופה ואפילו כאשר רוצים ליצור מטבח אופנתי בעל מראה נקי ואסתטי. נפוץ במטבחי זכוכית הצצה לשף.

אם גם אתם מאלה שעומדים ובוהים בקיר מרהיב של אריחים, וגם אם אתם מאלה שעוברים מהר לידו ומתרשמים, כנראה שאתם "אנשי בריקים". קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם להבין איך לבחור בריקים לבית שלכם, למסעדה החדשנית של המשפחה ואפילו למשרד שתמיד חלמתם עליו.

קיר בריקים מרשים במסעדה

(בתמונה – קיר בריקים ירוק בקבוק במסעדה איטלקית)

האם אני טיפוס צבעוני או דו גווני?

לפני הכל, נשאלת השאלה, מה הגוון שלך? האם הצבע הירוק עושה לך את זה? אולי בריק צהוב? או שאולי אפילו התכלת מדבר אליך יותר, בכל אופן בריק נתפס לרבים כאריח חיפוי בצורה מלבנית ובסגנון אבן, אז אם ישנתם שינת חורף עמוקה ולא שמתם לב לשינוי שמתחולל סביבכם הביטו בתמונות המצורפות 

(בתמונה – בריק בסגנון מרוקאי שהותקן "בעמידה" ולא "בשכיבה")

בריקים מלבניים

(בתמונה – בריקים מלבניים ויפים חברת Equipe מתוצרת ספרד )

בריקים מלבניים 

ניתן להשתמש בהם לחיפוי קירות בטון, פלטות עץ, גבס ושימושים רבים נוספים. עם כניסת הטכנולוגיה החדשנית ניתן לראות עיצובים נועזים, ובריקים שנראים כאילו שעוצבו וצויירו באופן ידני בסטודיו פרטי. 

מכונות גדולות לייצור חדשני, בעלות ראשים מתהפכים וטכנולוגיות גימור (Uneven cut) או בעברית "חיתוך לא אחיד" יוצרות עיצובים אלגנטיים. כל כך אלגנטיים, עד שכמעט ולא ניתן להבחין בין אלו אשר נעשו בצורה ידנית, לבין אריחי המפעל שנעשו בצורה מהירה ואוטומטית.

תבניות נפוצות בישראל וב – Tile.co.il

אין סוף לשילובים והווריאציות שניתן להתקין לבנים יפות אלו, הביטו בתמונה ובאותיות שלפניכם – A,B,C,D אלו תבניות אריחים נפוצות מאוד

 

ABCD

(בתמונה – מאוד שכיח, צורות התקנה נפוצות A.B.C.D )

ערובה רצה

טעות נפוצה ומוכרת בקרב אנשים שניגשים לפרויקט בנייה או שיפוץ, היא לחשוב שבריקים קיימים רק בצורה מלבנית, ארוכה וצרה, ושניתן להתקינם רק בצורה אופקית או אנכית. בהרכב הידידותי והשכיח מכולם מכבבת לה הצורה המוכרת להתקנת בריקים ששמה "ערימת ארובה" או "ערובה רצה" (Running Bond – Stretcher Bond)

ערימות ארובה

(בתמונה – "ערימה ארובה" או "ערובה רצה" הצורה הנפוצה בעולם להתקנת בריקים ולבנים)

ערימת בונד

היא "אולד פאשן" ואין בה שום דבר מעניין, ועדיין אדריכלים ומעצבים רבים ומוכרים בוחרים להשתמש בה לפרויקטיים הכי ראוותנים דווקא בגלל הקווים האחידים והמראה הנקי שאינו "גונב" את ההצגה.

blank

(בתמונה – "ערימת בונד" )

 ערימת בונד אנכית

"ערימת בונד אנכית" היא אותה התבנית כמו "ערימת בונד הרגילה" וההבדל הקטן ביניהן, שאחת מותקנת בצורה אופקית והשניה מותקנת בצורה אנכית. גם היא תבנית נפוצה מאוד בשנים האחרונות בקרב קהילת האדריכלים והמעצבים הישראלית.

ערימת בונד אנכית

(בתמונה – "ערימת בונד אנכית" )

תבנית אדרה

"תבנית אדרה" או באנגלית "Herringbone" צורה נוספת ויפה שתפסה תאוצה בשנים האחרונות וניתן לראותה בבתים רבים ובמטבחים רבים על כל סגנונותיהם. למשל: סגנון כפרי, מודרני, קלאסי ועוד.

תבנית אדרה לבנים

(בתמונה – "תבנית אדרה" או באנגלית "herringbone")

המראה שניתן לקבל בעזרת לבנים ובריקים הינו מראה מהודר, אלגנטי ומודרני. 

blank

עוד קצת על בריקים

כפי שנאמר, הבריקים הם למעשה לבנים. השימוש במילה בריקים נעשה כדי להבדיל את סגנון חיפוי הקירות באמצעות בריקים מלבנים פשוטות המשמשות לבניית שלד המבנה. בשנים האחרונות השימוש בחיפוי קירות בבריקים נעשה נפוץ בישראל, לאחר שאירופה ושאר העולם התחום כבר נפוץ הרבה שנים. כיום, בבנייה החדשה והמודרנית ברחבי הארץ, ניתן להבחין בלא מעט בתים שנמצא בהם קירות בריקים מסוגים שונים. הלבנים שבהם נעשה שימוש בעת עיצוב הקיר הייחודי, מגיעות משתי קטגוריות עיקריות. 

2 סגנונות נפוצים

הסגנון הראשון נקרא בריקים מפירוק, שבו למעשה מייבאים לארץ את הבריקים מפירוקים של מבנים קלאסיים ועתיקים ברחבי אירופה. בריקים מפירוק כמובן יהיו יקרים יותר, אך תוכלו לעשות בהם שימושים מדהימים בעיצוב הבית בסגנון כפרי קלאסי. אז למי מתאים עיצוב הבית עם קיר בריקים? לכל מי שחשק בתחום. עיצוב הבית עם בריקים מפירוק ולמעשה השימוש בבריקים מתאים לחיפוי קירות עיצובי ואסתטי בלבד, הוא אינו משמש כתחליף ללבנים שאיתן בונים את שלד הבית.

כאמור, בשנים האחרונות רואים יותר ויותר בתים שבאזורים מסוימים בבית עוצב בהם קיר בריקים, ששובר את הרצף העיצובי של החדר ומעניק תחושה קלאסית ויוקרתית. מומלץ להקדיש רק קיר אחד מתוך קירות החדר או נישות ספציפיות לחיפוי בבריקים, על מנת לא להעניק לחדר מראה אפרורי וחנוק. עיצוב בבריקים מפירוק יכול להתאים לכל חדר בבית שתבחרו, זה תלוי בעיקר בסגנון וברצון שלכם. 

ניתן לשלב קיר בריקים בכל אחד מחדרי הבית, החל מהסלון ועד לחדר האמבטיה. מה שחשוב זה להגדיר את הסגנון שבו אתם רוצים לדבוק, כדי שהבריקים יותאמו אליו. אם הולכים על סגנון כפרי לדוגמה, אפשר לעשות שימוש בבריקים בצבעים וגוונים טבעיים, לצד ריהוט עור קלאסי שיעניק מראה ייחודי ומעניין. היתרון הכי ברור בשימוש בבריקים מפירוק בעיצוב הבית, הוא האפשרות להעניק תחושה יוקרתית באמצעות אלמנט עיצובי פשוט יחסית, שאותו ניתן ליישם בקלות כיום מכיוון שהוא כל כך פופולרי בקרב מעצבים עולמיים ומקומיים.

הקטגוריה השנייה היא "הלבנים" – הלבנים חדשות ומודרניות שמיוצרות בהתאמה אישית לכל צורך, ממגוון חומרים ובשלל צורות, צבעים וגדלים. סגנון זה תופס תאוצה רבה בשנים האחרונות, וניתן לראות בו שימושים ביתיים, ציבוריים, תעשייתיים וכד'.

לסיכום

שימוש נכון בקיר בריקים בבית יכול להעניק לבית שלנו מראה חדיש וטכנולוגי או כפרי ווינטג'י. אין גבול לדימיון ולעיצוב ואם חשקה נפשנו העיצובית במראה עיצובי כמו זה שבמאחורי הקלעים של "משחקי הכס" ניתן לעשות זאת בין היתר באמצעות שימוש נכון בקירות בריקים.  

ב – Tile Israel, הקימו עבורכם פורומים מיוחדים שמתמקדים רק בענף הריצוף והחיפוי – וזאת על מנת לתת לכם את הבמה הנכונה והמדוייקת ביותר לשאילת שאלות ובקשות מיוחדות. נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה.

עד כאן להפעם, מקווים שנהנתם

פרגנו בתגובות 🙂

בברכה,

הבהרה משפטית ותנאי שימוש באתר 

התוכן באתר והתמונות בו, הועלה והוזן על ידי משתמשים. אנא עיינו והבינו את הכתוב בעמוד תנאי השימוש באתר. כל האמור באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ועשוי להיות לא מדויק ו/או לא מקצועי היות ונכתב על ידי משתמשי הקהילה. באופן עקרוני, אין להסתמך על הכתוב וחשוב מאוד לקבל ייעוץ מקצועי. עמוד תנאי השימוש 

תפריט נגישות